Compania Kelly producatoare de anvelope si-a facut debutul in peisajul auto american cu mult inainte de aparitia altor marci renumite, mai precis a fost infiintata in 1894, iar din 1935, face parte din grupul arhicunoscut Goodyear. Astfel, nu trebuie sa ne mire ca pe langa o indelungata traditie in universul fabricarii de pneuri fiabile si durabile, este un adevarat promotor de diferite inventii si premiere tehnice in domeniu, vasta experienta pe piata reflectandu-se in calitatea produselor vandute in mii de exemplare in intreaga lume.

In plus, calitatea modelor de anvelope Kelly este demostrata de ¨Testul de 30 de zile¨, un fel de traditie pe care compania o practica si conform careia, clientii au ocazia sa testeze timp de o luna aceste cauciucuri, urmand ca la finalul intervalului mentionat sa se hotarasca daca le achizitioneaza sau nu. Longevitatea brandului este o incununare a profesionalismului si ofertei extrem de variate care include anvelope vara, iarna si all seasons pentru autovehicule 4×4, turisme si vehicule comerciale.

De asemenea, compania afiliata gigantului Goodyear a proiectat si o gama UHP (Ultra High Performance) precum noul model de anvelope vara Kelly UHP, ideal pentru dotarea masinilor rapide de cilindree medie si mare si sedanurilor sportive, care necesita conform sugestiilor constructorului, indici inalti de viteza.

Initial, compania infiintata de Edwin Kelly a purtat numele de Rubber Tire Wheel Company. Inventia lui Arthur Grant cu patentul US 554675 consta intr-un cauciuc solid care a revolutionat piata la momentul respective, datorita bunei sale calitati. Prima fabrica a fost construita in Akron, Ohio, apoi au urmat noi sedii tot in Ohio, dar si in alte state, precum Maryland, Illinois, Texas, Carolina de Nord etc. Ca urmare a ridicarii fabricii din Cumberland, Maryland, orasul a cunoscut o dezvoltare pe planul imbunatatirii drumurilor, dar si a liniilor de canalizare, apa sau alte constructii esentiale, crescand implicit numarul angajatilor (peste 3000) .

Dupa celebrarea a un secol de existenta pe piata anvelopelor auto, Kelly-Springfield Tire Company, cel mai vechi producator din bransa din SUA, a intrat sub licenta societatii-parinte Goodyear, mutandu-si centrul corporate in Akron, Ohio.