Cantarul comercial este un dispozitiv indispensabil unui magazin pentru ca prin intermediul acestuia angajatii magazinului stiu care este pretul de comercializare al produselor vandute. In functie de utilitatea cantarului pe piata de profil exista mai multe tipuri de cantare comerciale si cantare electronice. Pentru a sti ce tip de cantar se potriveste afacerii pe care o avem trebuie sa cunoastem cateva detalii despre tipurile de cantare comerciale existente in momentul de fata pe piata de profil.

Cantarul de precizie este unul dintre cele mai utilizate tipuri de cantare comerciale, acest lucru datorandu-se avantajelor oferite de catre utilizarea unui astfel de cantar. Gradul extrem de ridicat de precizie este principalul avantaj oferit de catre utilizarea unui cantar de precizie. Datorita avantajelor oferite de catre acest tip de cantar, acesta este utilizat cu succes in domeniul HoReCa, macelarii, minimarket-uri, patiserii, etc.

Cantarul cu etichetare este un model de cantar special conceput pentru domeniul vanzarii cu amanuntul pentru ca ofera posibilitatea de autoservire. Acest lucru este un avantaj foarte important avand in vedere ca prin utilizarea acestui tip de cantar se diminueaza timpul de asteptare la casa de marcat si implicit creste numarul de clienti ce trec prin casa de marcat, ceea ce inseamna venituri in plus.

Cantarul numaratoare este un alt tip de cantar comercial ce poate fi utilizat atat in domeniul vanzarii cu amanuntul cat si in domeniul HoReCa pentru ca acest tip de cantar este extrem de precis si foarte usor de utilizat.

Cantarul pentru verificare este acel tip de cantar ce se utilizeaza in momentul in care se doreste efectuarea procesului de inventariere sau de numarare a unor piese de mici dimensiuni. Timpul de inventariere sau numarare este scurt motiv pentru care acest tip de cantar este destul de utilizat.

Un alt tip de cantar extrem de utilizat este cantarul cu carlig. Datorita faptului ca acest tip de cantar este foarte rezistent si extrem de precis este utilizat cu succes in foarte multe domenii de activitate printre care domeniul HoReCa sau comertul cu amanuntul.

In concluzie, avand in vedere ca in momentul de fata pe piata de profil exista mai multe tipuri de cantare comerciale, achizitionarea unui astfel de cantar trebuie realizata in functie de necesitatile avute.