E vara si Bucurestiul fierbe. Planuiesc o excursie cu familia la munte, dar genul acela de iesire urbana, care sa fie si act de culturalizare nu numai explorari ale salbatiiciilor. Mi se pare mie sau Sinaia este cea mai ravnita statiune de pa Valea Prahovei?

In Sinaia ma simt rege fiindca deschid aceleasi usi pe care le-a deschis candva regalitatea si am acces la tot luxul care era un subiect tabu in trecut pentru omul obisnuit.

Iubirea pentru Sinaia ma umple de infinita duiosie. De cand exista RomaniaTonight.ro, platforma care mediaza intre turist si unitatile hoteliere nu-mi mai fac griji ca nu voi putea sa-mi cazez  familia in conditii decente.

De pe telefon am reusit sa rezerv cazare hoteluri, pensiuni si apartamente in regim hotelier.

De ce iubesc acest oras? Fiindca este frumos si regal in sensul deplin al cuvantului.

Aici se afla Castelul Peles pe care-l vizitez anual fiindca sunt mandra ca a fost primul electrificat din Europa si liftul interior era tot o dovada de modernizare pentru acele vremuri. Constructie arhitectonica uriasa dispune de 170 de dormitoare si 30 de bai si aici se afla si colectii de carti rare si arme.

Dar impatimitii muntelui sunt liberi sa caute cazare Valea Prahovei in statiunea preferata.

Langa gara se afla Muzeul Trenuletelor, cu singura limuzina Mercedes pe sine din lume. Si iesiri in natura se por face nenumarate fiindca Varful Omul, Sfinxul, Parcul Dimitrie Ghica se afla in vecinatate.

Ce posibilitati de cazare Sinaia exista? In functie de gusturile fiecaruia de a se simti mai legat de gazda sau cat mai liber se poate rezerva o camera la cabana, hotel, pensiune sau un apartament in regim hotelier.

Alegerea ideala mi se pare hotel Smart Sinaia, de patru stele situat intr-o zona linistita a orasului, mai ales ca baile dispun de cabine de dus cu hidromasaj, numarul mic de camera da impresia de intimidate, in plus hotelul furnizeaza divertisment oaspetilor punandu-le la dispozitie: ATV-uri, intreceri de tras cu pusca sau cu tir cu arcul, tenis de masa si tururi ale orasului cu trenuletul Express. Menajul este asigurat zilnic, iar la cerere se ofera servicii de spalatorie, calcatorie si lustruit pantofii.