Produsele apicole merită să fie prețuite și să înlocuiască produsele sintetice din alimentația și medicația noastră din mai multe motive. Iată care sunt cele principale:

-viața albinelor ne demonstrează cât de benefice sunt produsele acestora, fiindcă și ele se hrănesc din ceea ce produc. Oricât de mult ar zbura și oricât de obosită ar fi, albina nu uită drumul către stup fiindca a fost hranita candva cu laptisor matca crud, iar memoria ei este asemanatoare celei de elefant. Consumați laptisor de matca pentru cresterea imunitatii si imbunatatirea memoriei! Produsul este recomandat studenților in sesiunea de examene si tuturor celor care sunt solicitati intelectual, dar si batranilor in mod preventiv. De asemena este recomandata o cura copiilor foarte sensibili inainte de intrarea in colectivitate.

-consumand produsele apicole, valorificam darurile naturii si apreciem munca albinelor. De pilda pentru a produce 10 grame de miere de albine, harnicele lucratoare parcurg 400 de kilometri. Zecile de participari la maraton, in slujba sanatatii noastre merita mai multa atentie cand vine vorba de alegerea produselor pe care le consumam. In plus, mierea este zaharul natural, obtinut din flori, nu „otrava alba” cum numesc specialistii indulcitorii de calitate indoielnica. Putem fi la fel de energici ca albinele consumand regulat miere.

-produsele apicole consumate regulat si fiind completate cu un regim sanatos de viata combat spitalizarile. Nu este un mit, ci este o realitate verificabila. Spray cu propolis, mai eficient decât oricare antibiotic reduce complicațiile in cazul unei raceli si este bine suportat de organism. Daca antibioticul este arma cu doua taisuri, avand si efecte negative, propolisul este exclusiv arma de aparare a organismului impotriva a 21 de bacterii, 9 ciuperci parazite, 30 de tipuri de virusuri și 200 de afecțiuni.

-cu produse apicole se fac cele mai eficiente cure de detoxifiere ale organismului. O lingurita de pastura luata în fiecare dimineata, timp de cel putin doua saptamani face minuni, mai ales dupa perioada sarbatorilor de iarna, in care consumam alimente grele: carne de porc, cozonaci, prajituri cu crema. Ea ajuta la tratarea/ameliorarea afectiunilor tubului digestiv sau ale celor hepatice.