Primer pentru machiaj, este un produs de machiaj “minune”, datorita numeroaselor sale functii. Primerul machiaj creaza, in primul rand, o bariera intre machiaj si piele, protejand fata atat de fondul de ten cat si de straturile de pudra ce vor fi aplicate.

Primer pentru machiaj confera, in acelasi timp, o textura mai neteda pielii, si – in functie de produsul ales – poate avea si un efect iluminator, inchide porii si da un aspect de piele curata si mata.

Tot un primer pentru machiaj este cel care estompeaza micile imperfectiuni si permite machiajului sa se fixeze cat mai bine pe fata. Poate fi, de asemenea, folosit pentru retusare pe durata intregii zile, pentru a matifia zona T si a reduce stralucirea neplacuta pe frunte, nas si barbie.

Datorita tuturor acestor efecte, primerul a devenit indispensabil oricarui make-up artist, iar pentru trusa de machiaj personala a fiecareia dintre noi ar trebui, de asemenea, sa fie un must have.

Alegem primerul in functie de tipul de ten
 
De cele mai multe ori primerul machiaj exista sub forma de crema usoara, dar poate fi gasit si sub forma de spray. Make-up artistii recomanda alegerea unui primer in functie de tipul de ten.

Astfel, tenurile grase necesita formule lejere, hidratante si fara ulei, pentru a evita stralucirea. Tenurile normale si uscate pot suporta si texturi mai onctuoase sau spray-uri, acestea din urma lasand pielea sa respire.

Cum aplicam primerul machiaj?
 
Primerul machiaj se aplica inaintea machiajului, indiferent de ce tip de machiaj vom alege sa purtam. Insa foarte importanta este ingrijirea pielii inainte de aplicarea primerului.

Astfel, pielea trebuie sa fie foarte bine curatata si hidratata in prealabil. Sfatul make-up artistilor este ca dupa ce aplicam crema hidratanta de zi sa asteptam cateva minute pana intra bine in piele si abia apoi sa incepem aplicarea primerului pentru machiaj.

Nu este recomandabila aplicarea bazei fara crema hidratanta, pentru cele mai multe dintre primeruri sunt produse care matifiaza si inchid porii si astfel fata va fi lipsita de hidratarea de care are nevoie zilnic.

Primerul Machiaj se aplica fie cu degetele, foarte practic si rapid, fie cu un buretel, mai ales de tip beauty blender, a carui forma permite sa ajungem si in zone mai greu accesibile,  precum coltul ochiului.

Dupa primer machiaj se aplica fondul de ten, un eventual produs bronzant si apoi pudra. La final, pentru o mai buna rezistenta a  machiajului, ideal ar fi sa aplicam o pudra invizibila matifianta.