Am ales parchet stratificat pentru locuinta ghidandu-ma dupa recomandarea facuta oamenilor referitor la modul in care sa se imbrace cand este foarte frig afara.
Cand temperatura scade mult sub 0 grade, nu purtati o haina groasa, ci cat mai multe subtiri, fiindca intre ele se formeaza o perna de aer cu rol izolator. Acelasi lucru este valabil si in cazul parchetului stratificat, alcaturit din doua componente:
-stratul suport, pozitionat sub cel superior, realizat din multistrat din lemn de mesteacan de 10 milimetri
-stratul exterior, superior sau vizibil care este din lemn masiv de stejar cu grosimea de 3-4 milimetri.


Perna de aer izolanta dintre cele doua straturi este atat de importanta, incat se simte caldura stratului superior la simpla atingere cu mana. In afara de conservarea caldurii, parchetul stratificat izoleaza perfect camera din punct de vedere fonic fiind recomandabil la bloc ca sa nu se auda discutii si zgomote de la apartamentele situate unul deasupra altuia. Prin cele doua tipuri de pardoseala propriu-zisa nu trec rozatoarele sau gandacii, iar noile studii au demonstrat ca sistemul functioneaza si ca bariere impotriva anumitor microbi.
Si acest parchet are durata mare de viata, se intretine usor si isi mentine aspectul initial. Sistemul este compatibil cu incalzirea prin pardosela superavantajoasa fiindca:
-aerul cald urca spre plafon si intreaga incapere este incalzita uniform fiindca se incepe de la pardosela
-incalzirea se realizeaza cu pastrarea 100% a curateniei, fara existenta unor aparate care diminueaza spatiul. Atat caloriferele, cat si centrala sau sobele se vad, iar vara ocupa locul degeaba. In cazul incalzirii incorporate in pardoseala nu mai este necesara decata o sursa de apa calda, iar problema se poate rezolva si cu panouri solare care functioneaza cand este lumina, nu neaparat cand este caldura si astrul zilei straluceste cu putere.
Parchetul stratificat de la Kormos-parchet.ro este net superior altor tipuri similare de parchet aflate pe piata care au in componenta rasinoase deteriorabile rapid. Mesteacanul este mult mai rezistent si garanteaza o durata sporita de viata a pardoselii. De asemenea, spre deosebire de alti distribuitori, firma prezentata mai sus realizeaza si montajul la cerere, adezivii folositi fiind foarte rezistenti.
Kormos-parchet are o experieta in producerea, comercializarea si montarea parchetului din lemn de peste 50 de ani, iar gradul de satisfactie al clientilor este de peste 97%. Profesionistii de aici respecta clientii si banii acestora si fac totul cu responsabilitate maxima.
Iata si evaluarile clientilor: „Ma mandresc cu parchetul din lemn masiv de stejar si in aceeasi masura cu scarile din lemn care duc catre mansarda. Profesionistii de la Kormos-parchet au actionat in echipa si in cateva zile l-au montat in toata casa. Il am de 10 ani si arata ca nou.” (R. B.)
”Iarna, facturile la intretinere sunt cu 50% diminuate. Stiti de ce? Fiindca am parchet stratificat, iar incalzirea este montata tot in podea. Oricat ar fi de ger, atmosfera din casa este placuta, copiii stau in tricouri cu maneca scurta si toata lumea este fericita” (T.G)
„In casa mea era ca in beci inainte de montarea parchetului stratificat de la Kormos-parchet fiindca se afla in bataia vantului si avea multi pereti in afara. Acum este o locuinta prietenoasa, plina de caldura”. (U.T)