Este iarna si viforul troieneste satul de campie. Zapada este cat casa si am sapat tunel sa hranim animalele si sa putem iesi putin din casa. Totul este paralizat, mai ales de cand nu mai avem curent. E frig si dezordine. Aspiratorul a incremenit si ne-am intors la matura, purtam paturi cu maneci prin casa fiindca nu ma functioneaza centrala. Lumina? Ne descurcam cu lampa si felinarul. Orbecaim si blestemam momentul in care nu am comandat panouri fotovoltaice de pe Dbsolar fiindca ni s-au parut cam scumpe. Cu panourile si cateva alte componente, acum lumina diurna ar fi lucrat pentru noi si ne-am fi incalzit cu energia ei. In situatiile de criza realizam cat de scump se plateste lipsa energiei electrice si a caldurii.


Acest tip de panouri are capacitatea de a asigura necesarul de energie electrica in caz de avarie. Ele s-ar fi alimentat de la soare si da, soarele ar fi dat cu aspiratorul prin casa, ar fi incalzit locuinta, ar fi muncit intens pentru noi.
Atunci am gasit multe scuze si multe argumente sa nu plasam comanda pe Dbsoalr, si ce pacat! Nu erau deloc intemeiate.
1. Am spus ca panourile sunt scumpe si din cauza fluctuatiilor de energie inaintea opririi definitive, o parte din aparatura electrocasnica s-a ars. Noi, cei mai sensibili din familie ne-am imbolnavit din cauza frigului. Totul ne-a dus in realitate mult mai mult decat panourile.
2. Am spus ca nu ne pricepem ce sa alegem, dimensiunile si numarul panourilor, cu toate ca specialistii de la Dbsolar se ocupa de proiectarea sistemelor, la cererea clientilor.
3. Ne-am temut ca nu avem cu ce le aduce acasa. De fapt sunt livrate la adresa indicata de cumparator.
Iarna grea si mai grea fara energie electrica fiindca si telefoanele si tabletele s-au descarcat si nu avem unde sa le pune la incarcat, intre timp nici pentru lampi nu mai avem gaz. Cel putin daca pastram soba intr-o camera, ne-am fi retras toti acolo. Si butelia s-a dus incerand sa ne incalzim putin, sa ne facem supa si ceai.
Discutam aprins si cautam solutii sa rezistam. Nu am dat vina unul pe celalalt fiindca niciodata nu am facut asa, ne pare rau doar de suferinta.
In clipele acestea dramatice, cand geamurile au inceput sa inghete si facem caldura doar cu rasuflarea noastra, luam o hotarare: cum vom putea relua legatura cu lumea, vom plasa comanda de panouri solare, dupa consiliere si proiectare pe Dbsolar.
Curand-curand suferintele noastre vor inceta, iar soarele va da cu aspiratorul si va pune masina de spalat in functiune pentru noi. Nu conteaza ca iarna nu tine o vesnicie, fiidnca si vara il putem pune in slujba noastra.
Si vara sunt avarii la sistemul public de alimentare cu energie electrica. Ce ne-am face fara frigiderele in care pastram alimentele si racoritoarele si fara aerul conditionat?
Nu lasati sa treaca o zi fara sa comandati panourile fotovoltaice ca ”Nu aduce anul ce aduce ceasul!”
Aveti sansa sa asigurati necesarul energetic al locuintei cu lumina solara care nu costa si este permanenta.