Printre prietenii mei se numara si persoane cu dizabilitati de diferite tipuri. Imi place compania lor si nu i-am considerat niciodata diferiti. De multe ori am incercat sa ii incurajez atunci cand isi cautau un loc de munca. Din nefericire, de multe ori s-au lovit de refuzul companiilor de a angaja persoane cu dizabilitati. Acesti oameni sunt foarte competenti din punct de vedere intelectual si nu ar trebui evitati.

Acum cateva luni, doi dintre prietenii mei si-au gasit de lucru. Si nu oriunde, ci la o <a “rel=dofollow” href=”http://www.companiaddd.ro/unitate-protejata-ddd/”>Unitate Protejata. Au fost foarte fericiti sa afle de existenta companiei DDD, o companie care este singura firma autorizata DDD si Unitate Protejata. Unul dintre prietenii mei are o dizabilitate locomotorie si lucreaza la birou, iar celalalt are o deficienta de auz si lucreaza pe teren impreuna cu alti membri ai echipei.

Multe companii se feresc oarecum sa angajeze persoane cu dizabilitati, cu toate ca sunt obligate de lege. Legea 448/2006 ii obliga pe angajatorii care au peste 50 de angajati sa aiba macar 4% persoane cu dizabilitati. In cazul in care compania nu respecta aceasta conditie, trebuie sa plateasca lunar o anumita suma de bani catre bugetul de stat sau sa achizitioneze produse si/sau servicii de la o Unitate Protejata autorizata, pe baza de parteneriat.
Asa cum va spuneam, prietenii mei sunt angajati ai unei astfel de Unitati datorita firmei DDD. Pentru a fi autorizata ca si Unitate Protejata, compania are peste 30% persoane cu dizabilitati. Acestia au contract de munca si sunt selectati cu ajutorul Fundatiei Motivation Romania.

Compania DDD si-a inceput activitatea ca si <a “rel=dofollow” href=”http://www.companiaddd.ro/”>firma deratizare in 2011 si in 2014 a inceput sa functioneze ca si Unitate Protejata, angajand persoane cu dizabilitati. In 2016, firma DDD a primit autorizatie ca si Unitate Protejata din partea Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

Serviciile companiei DDD sunt obligatorii in toate firmele, deoarece sunt servicii de deratizare, dezinsectie si dezinfectie. Angajarea unui minim de 4% persoane cu dizabilitati in companiile cu peste 50 de angajati este obligatorie. Deci, daca vei colabora cu cei de la CompaniaDDD.ro vei indeplini doua conditii necesare pentru a functiona corect din punct de vedere legal.

Firma ta are incheiat un parteneriat cu o Unitate Protejata? Daca nu, poate e momentul sa faci o schimbare care va fi benefica atat pentru firma ta, cat si pentru integrarea pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati.