In zilele noastre, niciunui service auto nu ar trebui sa ii lipseasca niciodata un elevator auto si asta datorita faptului ca este un mecanism fara de care nu poti manui o masina, care poate ajunge si la o greutate de 4000 de kg.
Specialistii recomanda un elevator auto 2 coloane ce este actionat de un grup hidraulic, cu ajutorul unei pompe si 2 cilindri hidraulici actionati de un sistem de sincronizare, care ofera o mai buna stabilitate in inaltime si permite un acces mai usor sub masina, in vederea constatarii eventualelor probleme.
elevator
Statistici generale
Caracteristici tehnice ale unui elevatorul auto cu doua coloane:
– Capacitatea de ridicare de 4000 kg – pot fi ridicate orice fel de automobile, microbuze si camionete.
– Inaltimea maxima de ridicare este de 1900 mm. Sub automobil pot incapea nu doar mecanici dar si utilaje sau masini care ar putea fi necesare in operatiunea de depanare.
– Inaltimea minima de ridicare este de numai 98 mm – pot fi efectuate si lucrari ce presupun o finete deosebita.
– Inaltimea totala a elevatorului este de 2824 mm, latimea totală este de 3426 mm iar latimea intre coloane de 2806 mm e mai mult decat suficienta pentru orice tip de automobil.
– Timpul de ridicare este de numai 40 secunde iar timpul de coborare este de 60 secunde.
– Nivelul de zgomot facut de aparat este 70 db (a) 1m.
– Greutatea sistemului este de numai 620 kg.
– Lungimea bratului elevatorului este intre 700-1050 mm, asigurandu-i o capacitate foarte buna de prindere.
– Lungimea braţului scurt, de 830-1250 mm, confera elevatorului cu doua coloane posibilitati excelente pentru prinderea maşinii.

Bineinteles ca lista nu ar fi completa, daca nu am adauga la dotarile (pe care ar trebui sa le aiba orice service sau atelier auto) si un elevator auto foarfeca vulcanizare ce are in componenta sa echipament pentru vulcanizare, tinichigerii si vopsitorii si este echipat cu rampe reglabile / rabatabile, in dependenta de necesitatile de lucru.