Rolul activitatilor sportive in viata fiecaruia dintre noi, indiferent de varsta pe care o avem, copii sau adulti, este extrem de important si nu mai este nevoie de nicio justificare suplimentara in acest sens. De aceea, este esential ca de la cele mai fragede varste, copiii sa prinda drag de activitatile sportive, sa le desfasoare cu placere si entuziasm, iar o serie intreaga de efecte pozitive se vor face simtite pe termen lung.

La inceput, acest rol revine in totalitate parintilor si tine exclusiv de ei cum il vor convinge pe cel mic sa faca mai multa miscare, pana la momentul in care acesta nu va mai avea nevoie de niciun impuls, ci isi vor dori singuri sa se implice in activitati sportive.

O idee in acest sens este, odata ce varsta copilului va permite, inscrierea lui la cluburi sportive speciale pentru cei mici, unde va putea deprinde unul sau mai multe sporturi, individuale sau de echipa. Dar mai intai, experimentarea unor jucarii corespunzatoare varstei lor, asa cum sunt cele pe roti, poate fi prima etapa care sa ii  aduca spre un stil de viata activ, plin de energie si datator de sanatate.

Daca cel mic a depasit de ceva timp etapa primilor pasi sovaielnici, este stapan pe piciorusele lui, iar alergarea in siguranta nu mai presupune prea multe emotii  pentru parinti, atunci este timpul potrivit pentru primele lui vehicule pe roti, care ii vor starni cu siguranta interesul.

Astfel, cel mic poate experimenta distractia pe tricicleta, care va fi primul sau mijloc de transport pe care sa-l manuie singur in deplina siguranta si care va face in mod natural tranzitia catre un alt vehicul ce presupune un plus de abilitati pe care le-a dobandit intre timp.

Este vorba despre trotineta, care va aduce un plus de adrenalina si bucuria ca poate deja sa manevreze fara ajutor o jucarie pe roti ceva mai sofisticata decat tricicleta, care deja nu mai are niciun secret pentru el.  De asemenea, o alta varianta pe roti care ii va oferi nenumarate motive de veselie si intreceri antrenante cu alti pusti este reprezentata de role potrivite pentru copii, care sa ii ofere siguranta si protectie depline.

Din aceasta enumerare nu poate lipsi bicicleta, toate aceste jucarii pe roti contribuind semnificativ la dezvoltarea armonioasa a copilului, imbunatatirea echilibrului, a coordonarii, efecte pozitive privind musculatura, osatura, spiritul competitiv, la devenirea celui mic ca persoana sociabila, deschisa, cu o gandire pozitiva si creativa.