Majoritatea persoanelor au o inclinatie spre un anumit sport, fie din pasiune, fie dintr-o indrumare timpurie din partea parintilor. Unora le place sa joace tenis, altora sa participe la competitii de motocross, unii aleg sa sara cu parapanta, iar altii se simt bine atunci cand joaca rugby. Pe mine m-au fascinat dintotdeauna sporturile de iarna, iar cel care a reusit sa castige toata dragostea mea a fost schiatul. Atunci cand ma pregatesc de o vacanta de ski in Franta nu mai am nevoie de nimic altceva. Este unul dintre lucrurile care imi aduc cea mai mare fericire si care ma entuziasmeaza de fiecare data. 

Am iubit iarna dintotdeauna pentru ca l-am privit ca singurul anotimp de poveste, atunci cand se spun cele mai frumoase istorioare. Iarna este despre ceaiul fierbinte, despre obrajii rumeni si despre indragitele distractii in zapada. Iar schiatul este unul dintre ele. Am practicat acest sport de la o varsta frageda si le multumesc parintilor mei pentru asta. Insa ei isi doreau sa fac performanta. Atunci cand am simtit ca o competitie poate transforma pasiunea mea intr-o rivalitate fata de alte persoane m-am oprit si am continuat sa practic acest sport doar de placere. Ceea ce fac si astazi.

Atunci cand pornesc din varful partiei, simt ca intru intr-o adevarata aventura. Simt ca am de infruntat vremea rea, vantul si obstacolele, pentru a ajunge invingator jos, la poalele muntilor. Fiecare coborare e o provocare pentru mine. Schiatul simt ca ma dezvolta si ma face un sportiv mai bun de fiecare data, un om mult mai capabil de a face fata greutatilor. De multe ori, asociez coboratul pe schiuri cu trecerea prin viata. Trebuie sa stii cand sa pornesti la drum, trebuie sa stii cum sa-ti anticipezi miscarile, unde sa privesti si cand sa te opresti. Avantajul in schi este ca poti repeta experienta de cate ori vrei tu. Daca ceva nu ti-a iesit bine, te poti perfectiona in tura urmatoare.

Sigur, ca majoritatea sporturilor din lumea asta, si schiatul este periculos, insa daca esti precaut si nu te incumeti pe partii pe care nu le stapanesti vei evita pericolele. Echipamentele sportive de calitate si partiile construite corespunzator sunt esentiale in practicarea acestui sport. Schiat placut tuturor iubitorilor in iarna ce vine!