Să nu obosim în facerea binelui, căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Galateni, 6;9

Biserici care trebuie vizitate

In tara noastra biserica reprezinta una din cele mai importante institutii. Din acest motiv, acestea sunt vizitate de un numar foarte mare de persoane, fie ca este vorba despre slujba de duminica, sarbatori importante ori pur si simplu sunt vizitate in scop turistic. Cu toate ca turismul nu este foarte bine dezvoltat in tara noastra, cladirile bisericesti reprezinta una din cele mai importante atractii turistice. Avand in vedere ca ne aflam in luna august, luna pe care foarte multi dintre noi o rezerva pentru concediu, este timpul sa aflam cateva detalii despre cateva din cele mai importante atractii turistice din punct de vedere bisericesc.  

Datorita peisajelor sale precum si cladirilor care se regasesc in Transilvania, aceasta zona reprezinta una din cele mai recomandate zone pentru petrecerea concediului. Biserica Negra Brasov este una din cele mai importante atractii turistice nu doar din aceasta zona, cat si din tara noastra. Acest lucru se datoreaza in primul rand arhitecturii gotice. De asemenea, datorita dimensiunilor pe care aceasta biserica le are face ca aceasta sa fie una din cele mai mari cladiri bisericesti din sud estul Europei. Biserica Neagra nu se remarca doar prin dimensiunile sale ci si prin obiectele bisericesti pe care aceasta biserica le detine. Cea mai mare orga din sud estul Europei precum si cel mai mare clopot din tara noastra sunt doar cateva din cele mai importante obiecte bisericesti care se regasesc in aceasta biserica.

Datorita coloritului cald precum si a faptului ca picturile sugereaza viata, Catedrala Mitropolitana  Iasi reprezinta una din cele mai importante cladiri bisericesti din tara noastra.

Construita la ordinul lui Stefan cel Mare, biserica Sfantul Nicolae Domnesc reprezinta o alta atractie turistica din capitala Moldovei. Vechimea pe care aceasta o are ( este cea mai veche biserica din Iasi) precum si faptul ca in interiorul acesteia se regasesc trei altare precum si icoana Sfantului Mina facatoare de minuni sunt doar cateva din motivele pentru care aceasta biserica reprezinta un punct de atractie pe care nu trebuie sa il ratezi in cazul in care te afli in Iasi.

Pentru ca acestea sunt doar cateva din atractiile turistice din punct de vedere biserices, iti recomand ca inainte de a pleca in concediu sa te informezi cu privire la acestea pentru ca sunt sigur ca vei fi impresionat de ceea ce vei vedea.

 

Previous

De ce sa vizitez Delta Dunarii?

Next

Vrei sa ai un blog de succes?

2 Comments

  1. Sustin cele scrise despre Biserica Neagra. 🙂 Merita vizitata de amatorii “de gen”. Sunt sigura ca merita si celelalte amintite de tine, dar si alte multe astfel de edificii vechi si foarte vechi.
    Multa sanatate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén