Pentru ca achizitionarea unui spatiu pentru crearea unui birou poate fi o cheltuiala pe care multi dintre antreprenorii aflati la inceput de drum nu si-o pot permite, amenajarea biroului in interiorul propriei case reprezinta un trend la care adera din ce in ce mai multi antreprenori. Lasand deoparte avantajele pe care aceasta optiune le ofera iata care sunt cateva dintre cele mai importante sfaturi ce trebuie respectate pentru a putea lucra intr-un birou cat mai eficient chiar din confortul propriei locuinte.

Un prim aspect de care trebuie sa se tina cont este reprezentat de delimitarea cat mai clara a spatiului de lucru cu cel locativ. Avand in vedere ca spatiul de lucru este in interiorul spatiului locativ aceasta operatiune va fi mai greu de realizat insa cu siguranta nu imposibila. Dotarea spatiului de lucru cu piese de mobilier birou de cea mai buna calitate precum si separarea acestuia de spatiul locativ prin pereti ori panouri reprezinta doar doua din ideile ce pot fi utilizate pentru a indeplini cu succes aceasta activitate.

Eficienta celui care lucreaza in cadrul biroului este data printre altele si de atmosfera intalnita in cadrul biroului. Avand in vedere ca birourile amenajate in cadrul propriilor locuinte pot fi ineficiente datorita atmosferei familiare pe care acesta o transmite trebuie acordata o atentie sporita acestui detaliu. Pe langa piesele de mobilier birouri elegante, rafinate si care imbina utilul cu placutul, un birou amenajat in interiorul propriei locuinte nu trebuie sa aduca aminte sub nici o forma de mediul in care se afla amplasat ci dimpotriva. Acest lucru inseamna ca vor fi eliminate toate elementele care trimit cu gandul la familie, prieteni, si vor fi prezente din ce in ce mai multe elemente ce tin de domeniul de activitate al respectivului birou.
In cazul in care in interiorul casei in care este amplasat biroul mai locuiesc si alti membri ai familiei acestia nu trebuie sa intre in timpul programului de lucru in cadrul biroului chiar daca acest lucru inseamna evitarea accesului in incaperea de vizavi.

Nu in ultimul rand mentinerea curateniei zilnie reprezinta un alt criteriu foarte important de care trebuie tinut cont in momentul in care biroul este amenajat in spatiul locativ. Daca in propria locuinta neglijarea curateniei mai este permisa din cand in cand atunci cand vine vorba despre spatiul de lucru aceasta varianta nu este de luat in calcul sub nici o forma.