Alegerea ceasului de mana este in acest moment o misiune mult mai greu de realizat decat pare la prima vedere. De ce? Pentru ca in momentul de fata pe piata ceasurilor de mana exista foarte multe modele de ceasuri de mana, fiecare dintre aceste modele de ceasuri barbatesti oferind atat avantaje cat si dezavantaje. Pentru a achizitiona doar ceasuri barbati care ofera avantajele dorite trebuie respectate o serie de factori in momentul in care se face achizitia ceasului de mana. O parte din acesti factori sunt prezentati pe scurt in continuarea acestui articol:

  • Pentru a restrange aria de selectie stabilirea unui buget minim si maxim este unul dintre elementele ce trebuie respectat inainte de a incepe procesul de selectare a modelului de ceas dorit. Prin respectarea acestui sfat nu doar ca vei economisi timp si energie ci vei face o achizitie pe care mai tarziu nu o vei regreta.
  • Tipul carcasei influenteaza foarte mult design-ul unui ceas de mana motiv pentru care si acest element trebuie avut in vedere in momentul in care se achizitioneaza un ceas de mana. Avand in vedere ca ceasul de mana este un accesoriu vestimentar tipul carcasei ceasului de mana trebuie ales cu mare grija. Rotund, patrat, neregulat, rectangular sau poligon sunt cele mai populare forme pentru forma carcasei ceasului de mana.
  • Mecanismul ceasului de mana este un alt criteriu foarte important ce trebuie avut in vedere in momentul in care se achizitioneaza un ceas de mana pentru ca avantajele oferite de catre purtarea unui ceas de mana depind si de mecanismul ceasului de mana.

  • Ultimul criteriu pe care il prezint in cadrul acestui articol se refera la autenticitatea ceasului de mana. Acest criteriu este extrem de important din punctul meu de vedere pentru ca un ceas de mana replica nu poate oferi avantaje ci doar dezavantaje. Cu alte cuvinte, daca achizitionezi un ceas de mana contrafacut este ca si cum ai aruncat banii la cosul de gunoi pentru ca nu o sa te poti folosi de achizitia facuta.

In concluzie, pentru ca achizitionarea ceasului de mana sa se realizeze mult mia usor si simplu este necesara respectarea criteriilor prezentate in cadrul acestui articol.